In Memoriam

Het bestuur van de VSAiMi ontvangt regelmatig een bericht over het overlijden van een senior. Die informatie vind je op deze pagina. Wij zijn daarbij afhankelijk van de gegevens die wij ontvangen van betrokken familieleden, jaargenoten of dispuutsleden. Dat is de reden, dat de informatie in het ene geval uitgebreider is dan in een ander geval.

Helaas krijgt de vereniging niet altijd bericht als een senior is overleden. Hoor jij via je netwerk, dat een senior is overleden, stuur dan een bericht naar de VSAiMi via het contactformulier.

Een in memoriam met een foto wordt zeer gewaardeerd.

In Memoriam

In memoriam vierkant

 

Hoor jij in je Albertus-netwerk over het overlijden van een senior? Laat het ons weten. Graag met korte informatie en een foto van de overleden Albertiaan.

Ad Derks

PaAdd (Ad Derks)

 

Op 14 oktober 2018 overleed Ad Derks op 92 jarige leeftijd in Dordrecht, de plaats waar hij ook werd geboren in 1926.

“Het is goed zo. De dokter dreigde dat ik wel 100 kon worden. God verhoede!”

Het is goed zo en dat wisten wij. Jouw laatste wil geschiedde en je hebt op waardige wijze afscheid van ons genomen. Jouw sociale betrokkenheid en onbaatzuchtige hulp zijn een voorbeeld voor ons en hebben ons gevormd zoals wij nu zijn. Lees de volledige tekst van de familie

Interview in de eerste Bokaal Digitaal

In mei 2015 verscheen een interview met Ad Derks in de allereerste digitale Bokaal voor senioren. Hij is daarin zelfs te beluisteren in een fragment over zijn ervaringen als jongen tijdens WO II.

Ad Derks stelde tijdens het interview Bert Rolf en Marian Stoppelenburg gerust met zijn opmerking dat hij het een uitstekend idee vond om de Bokaal voor senioren voortaan alleen digitaal te laten verschijnen. Dat past toch helemaal bij deze tijd, was zijn stellige onderbouwing.

Lees het volledige interview

Ben Ellenbroek

Foto Bernard Ellenbroek (overleden 26 sept 2018)

 

 

Op 26 september 2018 is Ben Ellenbroek overleden. Ben werd geboren in Zutphen, op 6 januari 1928. Hij was bij de RKSV Albertus Magnus een van de oprichters van het herendispuut Doctor Faustus.

Hij heeft een prachtig leven gehad, schrijft Joris de With (AM 2014)

Op de rouwkaart van Ben Ellenbroek staat:

Bernard hield zeer van de natuur, bloemen zijn van harte welkom, maar u kunt ook overwegen een donatie te doen aan een goed doel dat Bernard zelf ook steunde, UAF stichting voor begeleiding met studie en werk voor hoger opgeleide vluchtelingen (rekening-nummer 76300, www.uaf.nl).

Lees de volledige tekst op de rouwkaart

 

 

Koos Fleer

Koos Fleer, tijdens de reünie van jaar '67

 

Op 19 mei 2018 overleed Koos Fleer op 72 jarige leeftijd in Sebaldeburen. Lees het overlijdensbericht in het Dagblad van het Noorden.

Mij bereikte het trieste bericht, dat onze jaargenoot Koos Fleer is overleden. Hij was er nog bij tijdens onze reünie vorig jaar, op 7 oktober 2017. Ik bewaar bijzondere herinneren aan Koos die deel uitmaakte van ons economen studiegroepje. Theo Huyveneers, AM’67

Na onze reünie op 7 October, zijn Ferdinand en ik de volgende morgen naar de St. Josefkathedraal gegaan om naar Koos en zijn Gregoriaanse koor te luisteren. Koos was daar in zijn element! Wouter van Ginneken, AM’67

Tine Griede

Tine Griede (29 mei 2018)

 

 

Op 29 mei 2018 is Tine Griede overleden. Tine was de eerste vrouwelijke praeses van Albertus. 

In 1974 werd zij lid van de RKSV Albertus Magnus. Zij studeerde biologie. Een veelzeggend verhaal van Hogeschool Larenstein over haar enorme inzet en verdiensten als docent diermanagement is te lezen via deze link.

 

Eugène Sciarone

Eugene Sciarone

 

Op 18 januari 2018 overleed Eugène Sciarone, 74 jaar oud.

In memoriam Eugène Sciarone (1944-2018)

Op 18 januari overleed aan verval van krachten Eugène Sciarone, die zich in september 1963 aanmeldde bij Albertus en tandheelkunde ging studeren. Zijn algemene conditie werd als te zwak beoordeeld voor de reguliere ontgroening en hij kreeg met enkele anderen een verlichte kennismakingsperiode na afloop van de gebruikelijke ontgroening.

Eugene was als 16-jarige HBS-scholier getroffen door… lees verder

Cees Renckens, jaargenoot 1963

Benno Reerink

Benno Reerink, 1941 - 2017,

 

 

Op 14 november 2017 is Benno Reerink uit Lheebroek plotseling overleden. “Hij stond nog volop in het leven”, vermeldt zijn familie op de rouwkaart. Een gedreven sociaaldemocraat met een groot rechtvaardigheidsgevoel en een ondernemend karakter. Een markante persoonlijkheid.

Benno is geboren in Oldenzaal. Hij studeerde aan de Universiteit van Groningen sociologie, Slavische talen en rechten. In 1963 werd hij lid van de RKSV Albertus Magnus.

 

Frans Schilderman

Overlijdensadvertentie Frans Schilderman, 459710

 

Op 19 januari 2017 overleed Frans Schilderman, 68 jaar oud.

Frans werd in 1966 lid van Albertus, als jongste van zijn jaar, nog geen 18. Als arts in opleiding liep hij zijn co-schappen op Curaçao. Frans was een echte natuurman, een fanatiek jager en een allesweter wat betreft plant en dier.

Hij werkte tot voor kort als huisarts in Heerenveen. Het was dramatisch dat hersentumor die hem uiteindelijk geveld heeft, manifest werd op de dag van onze jaarreünie in oktober: hij kwam niet.

Hans Verberne, jaargenoot 1966

Frits Berger

Frits Berger (k)

 

 

Via Yvonne de Beer ontvingen wij het bericht van het overlijden van Frits Berger op 7 november 2017, enkele dagen voor de reünie van senioren in Roosendaal. Je leest hierover in de Bokaal Digitaal, januari 2018.

Frits werd lid van Albertus in 1950. Hij studeerde geneeskunde en woonde aan het einde van zijn leven in Breda.

Thérèse Heine

Thérèse Heine

 

Op 26 januari 2017 is Thérèse Heine overleden.

Zij werd in 1981 lid van Albertus Magnus. Ze was een paar jaar ouder dan andere eerstejaars. Dat maakte het mogelijk en logisch, dat ze meteen in 1982 in de POC Maak ‘t Mee stapte. Vol enthousiasme, zoals zij altijd alles deed.

Thérèse stopte met haar studie psychologie, verhuisde naar Israel en startte jaren later in Amsterdam met een opleiding aan de Pabo. De laatste jaren werkte ze als directeur van een basisschool en van Kindercampus Zuidas in Amsterdam.

In 2015 werd ze ziek. Tot december 2016 bleef ze optimistisch en nuchter geloven in een goede afloop. We denken aan haar terug als een bijzonder, wijs, maf en vooral lief mens.

Marian Stoppelenburg, namens POC ’82

 

Lodewijk Jessen

Lodewijk Jessen, (1981)

 

Op 11 januari 2017 is Lodewijk Jessen geheel onverwacht, tijdens het sporten, overleden.

Lodewijk kwam op Albertus aan in 1981 en was vanaf het begin een actief Albertiaan. Hij vond zijn draai in jaarclub MAP en dispuut Fluidum. In 1982-1983 was hij lid van de Kroegcommissie en in 1984-1985 praeses van het bestuur.

Hij was een praeses die acteerde vanuit een maatschappelijke visie en een scherp bewustzijn van normen en waarden.
Na zijn studententijd ontmoette hij zijn vrouw Barthe. Hun gezin met drie kinderen was voor Lodewijk zijn gelukkige thuis.

Uit de combinatie van bestuur en jaarclub is een hechte vriendengroep ontstaan, tot op de dag van vandaag. Voor ons was Lodewijk een loyale vriend, een scherpzinnig raadgever en een veelzijdige geest. We zullen hem enorm missen.

Pim Luiten

Monica Duynstee - Meulemans

Monica Duynstee - Meulemans (AM59)

 

Op 2 september 2016 is Monica Duynstee – Meulemans overleden.

Zij werd in 1959 lid van Albertus Magnus en was in het pand aan het Hoge der Aa lid van het FAAM-bestuur. Ze was tot het einde in goede gezondheid, toen ze totaal onverwacht werd geveld door een zwaar herseninfarct.

 

René van Ewijk

René van Ewijk, 04031948 - 041016

 

4 maart 1948 – 4 oktober 2016

Rene, velen van ons Albertus-jaar ’66 hoopten je weer eens na 50 jaar te ontmoeten op de eerste reünie afgelopen zaterdag, 8 oktober 2016. Het heeft helaas niet zo mogen zijn, maar we hebben zeker aan je gedacht.

Voor René is een condoleanceregister beschikbaar.

Thijs van der Hulst (AM’66)

Ton Franssen

Ton Franssen

 

Ton Franssen werd op 7 juli 1955 geboren in Veghel. Hij overleed op 29 juni 2016 in Megen. Ton was eind jaren ’70 lid van Albertus. Hij zat als fiscus in het bestuur Hazelhoff (’79-’80, zie Bokaal Oktober 2015).

Ton werd lid van Dionysos en stond bekend als een van de leden van het NRKGM met écht muzikaal talent.

Via deze link bekijk je het Condoleanceregister voor Ton Franssen.

Loek Pijnappel

Loek Pijnappel, 10 november 2015

 

Op 10 november 2015 overleed Loek Pijnappel (AM ’80). Een ongeluk tijdens een autorally in Zuid Afrika kostte hem het leven. Loek was een jongen die altijd de grenzen opzocht en daarvan genoot.

Commando, kickbokser, autoracen, prominent senior van Caivs. Maar ook een liefhebbende man van Sylvia en vader van Jil en Joyce. Succesvol zakenman, Loek was het allemaal.

Birgit van Hulst

Birgit van Hulst -2 (juli 2015)

 

Birgit van Hulst werd in 1985 lid van Albertus. Op 16 juli 2015 overleed zij op 47-jarige leeftijd.

In de Bokaal Digitaal, oktober 2015, staat een uitgebreid in memoriam, geschreven door Liesbeth Bleeker-Lockefeer.

Elly Lindner

In memoriam vierkant

 

Elly Lindner overleed op 20 maart 2016.

Ben Suurenbroek

Ben Suurenbroek (sept 2015)

 

Ben Suurenbroek was in de jaren ’70/’80 lid van Albertus en van het dispuut Ianus. Hij overleed op 17 september 2015 na een kort ziekbed.

In de Bokaal Digitaal, oktober 2015, staat een bijzonder in memoriam, geschreven door Berent Prakken.

Martijntje Schellings

Martijntje Schelling -2 (juli 2015)

 

Martijntje Schellings van lid van Albertus en van het dispuut Najade van 1989 tot 1984. Zij overleed op 16 juli 2015 op 44-jarige leeftijd aan kanker. 

Een mooie in memoriam staat in de Bokaal Digitaal, oktober 2015, geschreven door Judith Cuppen.

Truus Coppes

Truus Coppes (januari 2015)

 

Truus Coppes – Huising werd geboren op 25 maart 1927 in Groningen. Eind jaren ’40, begin jaren ’50 studeerde zij rechten, zat zij in het bestuur van de RKSV en ontmoette zij haar man Bob Coppes, praeses van de Kroeg.

In januari 2015 overleed zij, na een rijk leven van 57 jaar met Bob, op 87-jarige leeftijd in Enschede. Drie van haar vier kinderen én een kleinkind zijn inmiddels ook Albertiaan. Andere kleinkinderen staan al te popelen, door de prachtige verhalen van hun oma en opa over Albertus.

Ton Tholens

Ton Tholens

 

Ton Tholens overleed op 3 april 2016. Tijdens de uitvaart zongen zijn dispuutsvrienden het Diogenes-lied als laatste groet.

Ton was praeses van de R.K.S.V. in 1977. In de Bokaal van 4 maart 1977 lees je een boeiend interview met hem.